Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еколози организират дискусия, посветена на климатичните промени

Снимка: Pixabay

На 15 юни в СУ “Св. Климент Охридски”, Българска фондация Биоразнообразие среща журналисти, политици и експерти в еднодневна дискусия, посветена на климатичните промени.

Ще бъдат обсъдени приоритетите и стъпките, които държавата предприема, за да ограничи въздействието на климатичните промени, в изпълнение на изискванията на европейската общност по отношение на климата.

Поставен е специален фокус върху защитените територии и ролята на опазеното биоразнообразие и стабилните екосистеми за намаляване и адаптиране към климатичните промени.

Ще бъдат представени и примери от България за това, как намесите в природата допълнително усилват климатичните промени и за ефектите от климатичните промени върху живота на хората.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По 3 версии работи разследването за катастрофата с L-39 в "Граф Игнатиево"

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда са версиите, по които работи разследването за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет L-39 в "Граф Игнатиево". Това съобщи майор Христо Анчев наблюдаващ..

публикувано на 14.09.24 в 12:13

Представена е методиката за удостоверяване на машините за гласуване

Министерството на електронното управление (МЕУ) обнародва за обществено обсъждане на сайта си проект на актуализирана Методика за съответствие на машините за гласуване по изискванията на Изборния кодекс. Измененията на методиката обхващат и надграждане..

публикувано на 14.09.24 в 11:17
Гордана Силяновска

Българският президент прие покана официално да посети Северна Македония

На неофициална среща българският президент Румен Радев е приел поканата на своя македонски колега Гордана Силяновска, да посети официално Скопие. Дата за посещението не е определена. От българска страна нямаше официално изявление след разговора в..

публикувано на 14.09.24 в 09:08