Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безвъзмездна помощ за апаратура и софтуер по Плана за възстановяване и устойчивост

Снимка: mtc.government.bg

Микро-, малките и средните предприятия вече могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ при купуването на апаратура и софтуер за разработване на нови поточни линии и продукти, съобщиха от Министерството на иновациите и растежа. Мярката “Технологична модернизация” на стойност 260 млн. лв. е първата по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Минималният размер на безвъзмездната помощ е 35 хил. лв., а максималният е диференциран в зависимост от големината и нуждите на дружествата. Таванът за микро-, малките и средните предприятия е съответно 180 хил. лв., 350 хил. лв. и 700 хил. лв. Със средствата могат да се купят например машини с автоматизирано управление, роботи или системи за дигитален контрол на процесите. Съфинансирането е до 50%.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Две трети от най-големите IT работодатели у нас са чуждестранни компании

Най-големите работодатели в IT сферата у нас са чуждестранни компании, показва анализ на компанията DEV.BG, осъществяваща връзка между работодатели и търсещи работа в IT сферата в България. Изготвена от нея класация на 100-те най-големи IT компании,..

публикувано на 16.03.24 в 16:47
Димитър Радев

Банковият сектор на България вече е част от механизмите на еврозоната

За присъединяването на България към еврозоната въпросът не е дали, а кога. Такова мнение изказа управителят на БНБ Димитър Радев на конференция в София "Европейският път на България - присъединяване към еврозоната: предимства и предизвикателства..

публикувано на 15.03.24 в 18:30

ЕС подкрепя Кристалина Георгиева за втори мандат начело на МВФ

Държавите от ЕС подкрепят Кристалина Георгиева за втори мандат, начело на Международния валутен фонд. Новината беше съобщена днес от белгийския вицепремиер Венсан ван Петегем, след заседанието на министрите на икономиката и финансите на ЕС в Брюксел. По..

публикувано на 12.03.24 в 19:08