Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Безвъзмездна помощ за апаратура и софтуер по Плана за възстановяване и устойчивост

Снимка: mtc.government.bg

Микро-, малките и средните предприятия вече могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ при купуването на апаратура и софтуер за разработване на нови поточни линии и продукти, съобщиха от Министерството на иновациите и растежа. Мярката “Технологична модернизация” на стойност 260 млн. лв. е първата по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Минималният размер на безвъзмездната помощ е 35 хил. лв., а максималният е диференциран в зависимост от големината и нуждите на дружествата. Таванът за микро-, малките и средните предприятия е съответно 180 хил. лв., 350 хил. лв. и 700 хил. лв. Със средствата могат да се купят например машини с автоматизирано управление, роботи или системи за дигитален контрол на процесите. Съфинансирането е до 50%.

Още от категорията

Германска фирма проучва възможността за значима инвестиция в България

Германска компания заяви интерес за инвестиция в енергетиката от над 1 млрд. евро в Северозападна България . Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и ръководството на „Профайн Енерджи ГмбХ“ . Това би..

публикувано на 08.11.22 в 09:44

ЕК одобри първите пари за България по Плана за възстановяване и устойчивост

Еврокомисията одобри отпускането на 1,37 млрд. евро безвъзмездни средства по Плана за възстановяване и устойчивост на България. Очаква се парите да постъпят в бюджета в началото на декември. Реално разходите ще се извършват през 2023 г., като това ще..

публикувано на 07.11.22 в 13:55

Заработи ремонтираният реактор в АЕЦ „Козлодуй“

Шестият блок на АЕЦ „Козлодуй” е включен в енергийната система на страната, съобщават от атомната електроцентрала. При пробите след проведения планов ремонт реакторът беше спрян на 29 октомври, заради техническия проблем в охладителната система на..

публикувано на 06.11.22 в 11:00