Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок групата Intelligent Music Project с нов албум и турне

Снимка: intelligent-music.com

"Unconditioned" – така се нарича най-новият и седми пореден албум на българската рок група Intelligent Music Project. Албумът излезе преди броени дни и е качен на всички музикални платформи. В него, като барабанист и музикален копродуцент, се завръща легендарният Саймън Филипс от бандите TOTO и Protocol. А основният вокалист отново е Рони Ромеро – звездата на групата "Рейнбоу". Всъщност това е третият албум на Ромеро с Intelligent Music Project. Новото е, че в него той за пръв път е и съавтор на музиката на две от песните заедно с Бисер Иванов и Иво Стефанов, като текстовете са изцяло негови.

Вижте New Herо – втория сингъл от най-новия албум на групата:

Албумът "Unconditioned" ще бъде представен на предстоящото турне на групата, което започва на 17 август в Античния театър в Пловдив и завършва на 24 септември в Букурещ.

Напомняме, че Intelligent Music Project представиха България на конкурса "Евровизия" 22 в град Торино с песента "Intention". И макар че не успя да се класира за финала, българското участие получи комплименти от публиката и критиката.

Вижте клипа на песента “Intention”, с която Intelligent Music Project представиха се явиха на „Евровизия“ 22

Бандата Intelligent Music Project е създадена през 2012 г. по идея на Милен Врабевски, който по професия е лекар, но има невероятни музикални идеи и талант да прави музика и да събира правилните хора. В началото това е студийна група, включваща клавириста Иво Стефанов, в ролята на звукорежисьор и музикален копродуцент, заедно с много международни рок звезди като Джон Лоутън, Джоузеф Уилямс и Саймън Филипс от "TOTO", Джон Пейн от "Ейша", Карл Сентънс от "Назарет", Боби Рондинели от "Black Sabbath" и "Rainbow", Тод Сучерман от "Styx" и други.А Рони Ромеро е фронтмен на групата от 3 години и в наши дни е сред най-активните и търсени рок певци.

Съставил: Венета Николова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристофър Галовски, Емил Димитров – син и адвокат Христина Георгиева на заседание по делото.

Съдът защити авторското право върху песента "Моя страна, моя България"

Окръжният съд в Плевен реши, че е е нарушено авторското право на Емил Димитров - син, заради неразрешено използване и преработка на песента "Моя страна, моя България". Изпълнението в нарушение на Законаза за авторските и сродните права бе публично..

публикувано на 08.04.24 в 13:04
Сияна Буркхард

Талантливо българче прославя страната ни на международни клавирни конкурси

Българче на 9 години от Монтана прослави страната ни на клавирен конкурс в Сингапур. Сред участниците в него е имало пианисти от Тайланд, Хонконг, Малайзия, Гърция, Япония, Китай, Индонезия и Индия. По думите на преподавателката на момичето Нина..

публикувано на 07.04.24 в 10:35

"За теб"

Славин Славчев отдавна е познат като един от най-великолепните гласове на своето поколение в българската музика, и то не само в рок сферата, както личи и от най-новата му песен "За теб". Тя бележи няколко нови момента в развитието на Славин: в нея..

публикувано на 04.04.24 в 10:15