Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ученици от Болградската гимназия с видео за Деня на независимостта на Украйна

Снимка: YouTube

"Болградската гимназия "Г. С. Раковски" поздравява всички с Деня на независимостта на Украйна!!! Страната ни е свободна и непобедима! Младостта на Украйна е нейното бъдеще и то ще бъде прекрасно!“, - това е част от песента от видеото "Ние сме от Украйна" с участието на ученици от град Болград. Видеото е качено в YouTube в знак на подкрепа и уважение към единството и борбеността на украинския народ в една жестока война. Текстът е на младите Артур Железняк и Маша Личи, а аранжиментът е на Сергей Грачев.

Вижте видеото:

В Болградската гимназия "Георги С. Раковски" се обучават 523 ученици от 18 населени места на район Болград в Украйна, където има голяма българска общност. Училището има възпитаници и от други части на Одеска област. В гимназията се преподава български език и литература, история и култура на българския народ. Ръководството ѝ поддържа дългогодишни контакти с българските институции и неправителствени организации, с много от които има и сключени споразумения за сътрудничество.

Още по темата: Българската гимназия в Болград отбелязва 160 години от създаването си

Съставил: Венета Николова

По публикацията работи: Марта Рос

БНР подкасти:

Още от категорията

Танцьорите от „Лудо младо“ празнуват с концерт 20-годишнината на ансамбъла от Бостън

Празничен двучасов спектакъл ще изнесат тази събота (3 декември) в Арлингтън танцьорите от ансамбъл "Лудо младо" от Бостън. Повод е 20-годишнината от създаването на трупата, а в концерта ще вземат участие също танцьори и изпълнители от "Горана..

публикувано на 01.12.22 в 16:22
Иван Паслар

Българите в Тараклия се нуждаят от помощ

Иван Паслар, председател на район Тараклия, се обърна с молба за помощ към депутатите от парламентарната социална комисия относно българската общност в Молдова. Той обясни, че войната в Украйна е оказала отрицателно влияне върху развитието на страната и..

публикувано на 30.11.22 в 17:56

Властите в Скопие атакуват имената и работата на българските клубове

До 29 ноември българският клуб "Иван Михайлов" в Битоля трябваше да смени своето име и подлежи на глоба до 10 000 евро. Комисията за защита от дискриминация в Северна Македония заяви, че предава казуса на македонската прокуратура, защото "клубът..

публикувано на 30.11.22 в 10:55