Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 03.09.2022 г. – събота

Променливо време с максимални температури до 27 градуса

Снимка: БГНЕС

До полунощ явленията в повечето райони ще продължат, но от югозапад постепенно ще отслабват и спират. След полунощ валежи и гръмотевични бури все още ще има в Североизточна България и на места там количествата ще са значителни. Ще духа слаб, в североизточните райони до умерен северозападен вятър. 

Утре (3 септември) преди обед ще преобладава слънчево време, по-значителна ще бъде облачността над североизточните райони и все още ще превалява. Следобед отново ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, следобед в североизточната половина от страната до силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 23°.  

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, преди обед по северното крайбрежие по-често значителна и все още ще има краткотрайни валежи, на изолирани места и гръмотевици. Следобед облачността ще се разкъсва, на места по южното крайбрежие до предимно слънчево време. Максималните температури ще бъдат 24˚-27˚, а на морската вода – около 26˚. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Над планините облачността ще бъде променлива, следобед – купеста и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18˚, на 2000 м – 12˚. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Задава се фестивалът на модерния градски човек

Фестивалът на модерния млад градски човек "My Sofia. Youth with causes" ще се проведе за трети път на 9 и 10 август (петък и събота) в сърцето на столицата.  Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС Двудневното..

публикувано на 07.08.24 в 09:15

Слънчево и умерено топло ще е над страната в сряда

В сряда, 7 август, ще е слънчево със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще са от 29 до 34°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен североизточен бриз...

публикувано на 06.08.24 в 19:35

Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС

Проучване на компанията за бизнес решения „Moneypenny“, сочи София като най-добрия град за преместване и живот на средния европеец след пенсиониране, пише сп. "Форбс". Класацията отчита фактори като средната цена на живота и нужните спестявания на..

публикувано на 06.08.24 в 12:53