Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново мобилно приложение улеснява връзката между българите по света

Снимка: angelsforbulgaria.com

Благотворителна организация, създадена в Лондон с цел да подпомогне подобряването на живота на нуждаещите се у нас, създаде ново мобилно приложение. То представлява своеобразен канал за комуникация и взаимопомощ за българите, живеещи навсякъде по света. Всеки негов потребител напълно безплатно може да рекламира своя бизнес, да потърси съвет или услуга.


И ако досега цялата тази информация бе разпръсната из множество различни групи в социалните мрежи, то вече има свой нов дом, където всичко е на едно място. С помощта на интерактивна карта, която обхваща целия свят, всеки може да открие търсената стока или услуга в най-близкия обект до дома или офиса. 


През 2021 година организацията, създадена по идея на Стела Иванова, бе един от финалистите в кампанията на Българското национално радио "Будител на годината", спечелен тогава от Лео Кадели, когото заради мисията му да помага на всеки българин в нужда, наричат „албанецът с българска душа“.

Снимки: angelsforbulgaria.com



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Йорданка Христова ще бъде гост на третия Парад на България в Чикаго

Грандамата на българската поп музика Йорданка Христова ще е специален гост на третия Парад на България в Чикаго по случай 24 май, съобщи bgvoice. Парадът събира на едно място всички български училища, фолклорни и танцови състави, културни..

публикувано на 17.04.24 в 22:05

Българка е бизнес журналист на годината в Австрия

Българката Марина Делчева-Гланчниг получи наградата "Милан Фрюхбауер", заедно с което и титлата "Бизнес журналист на годината" в Австрия. Сънародничката ни е първият носител на специалната награда, информира блогът на българите в Австрия "Меланж..

публикувано на 17.04.24 в 15:18

Изтича срокът, в който мисиите ни зад граница да поискат съгласие за провеждане на избори

Днес изтича срокът, в който ръководителите на българските мисии зад граница трябва да поискат съгласието на приемащата държава за провеждане на избори на 9 юни т.г. и разкриване на секции в дипломатическите и консулските мисии и извън тях...

публикувано на 14.04.24 в 10:58