Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България в снимки

Празник на плодородието в Кюстендил

В Кюстендил се проведе традиционният и емблематичен за града под Хисарлъка фестивал "Празник на плодородието". В 15-ото издание на празника с мотото "Всичко, що земята е родила" взеха участие десетки земеделски производители, фирми, сдружения, кметства и читалища. В над 25 шатри бе експонирана продукция от домашната градина по селата, а организаторите бяха предвидили и награди за най-едър плод и зеленчук.

Снимки: БГНЕС/Божидар Стоилов


По публикацията работи: Михаил Димитров

Още от категорията

В очакване на Рождество

Празничното настроение е навсякъде – в много градове вече грейнаха коледните елхи, многобройни базари привличат посетителите с красиви сувенири, апетитни ястия и ароматно греяно вино.   В тези дни в столицата София много често звучи чужда реч – по..

публикувано на 02.12.22 в 18:10

Есенни пейзажи от Копривщица

Копривщица е малък град, разположен в Същинска Средна гора по поречието на р. Тополница, забележителен и уникален исторически резерват. Копривщица за начинаещи или как да изкарате уикенд в миналото С калдъръмените си улички, боядисаните в..

публикувано на 04.11.22 в 12:55

Есенна Витоша

Едно от най-големите богатства на жителите на София е близостта на Витоша – планината, достъпна с градски транспорт и любимо място за туризъм и спорт. Тя е прекрасна за разходки във всички сезони, но е особено красива през есента...

публикувано на 21.10.22 в 13:20