Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Колите, с които нахлухме в капитализма" – визуални истории за един феномен от соца

4
Снимка: FB/NationalGalleryBulgaria

Творческият тандем Георги Богданов и Борис Мисирков, които са знакови имена на съвременната художествена сцена, отправя поредното предизвикателство към българската публика. В изложбата "Колите, с които нахлухме в капитализма" те използват нестандартен визуален език, за да изследват феномена на соц автомобилите, както и техните притежатели в наши дни. Вернисажът се състоя преди дни в Националната галерия в София, заедно с прожекция на едноименния им документален филм.

До края на ноември посетителите могат да разгледат експозицията, в която минало и настояще се преплитат, допълват и противопоставят чрез пъстра палитра от образи на персонажи, обединени от една обща страст – старите возила от времето на социализма.

Феноменът на соц автомобилите в миналото и настоящето е представен в пет тематични раздела, включващи холограми, макети, пана, инсталации от фотографии от Инстаграм, както и портрети на наши съвременници – горди собственици на соц возило.

Снимки: Facebook/NationalGalleryBulgaria



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Алцек Мишев в София

Филм за авангардиста Алцек Мишев дава старт на Дни на българското кино в Братислава

Тази вечер от 18:30 ч. в кино "Люмиер" в Братислава официално ще бъдат открити Дните на българското кино в Словакия с премиерата на документалния филм "Да летиш с плавници" . Той е посветен на забележителния художник и авангардист Алцек Мишев,..

публикувано на 09.10.24 в 07:15

Експонати от "златния фонд" на българската карикатура са изложени в Претория

Представителна изложба "Нашият общ свят – усмихнати послания от България" може да бъде разгледана до 11 октомври в библиотеката на град Претория, Южна Африка. Изложбата се организира от Посолството на България в Южна Африка в партньорство с Музея на..

публикувано на 08.10.24 в 20:46

Две изложби посветени на България откриха в Букурещ

Две изложби с културни и природни забележителности от страната ни бяха открити в българското посолство в Букурещ от служебнте министри на туризма Евтим Милошев и на културата Найден Тодоров, заедно с посланик Радко Влайков.  "Светът познава България..

публикувано на 08.10.24 в 12:24