Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Правителството одобри проекта за придобиване на нови 8 самолета F-16

Снимка: lockheedmartin.com

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение за одобряване на проекта на договор за придобиване на нови 8 самолета F-16C/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение и поддръжка. Министърът на отбраната е упълномощен да подпише договорите след приемане от Народното събрание на Проект за инвестиционен разход "Придобиване на нов тип боен самолет" (втори етап). Съгласно Конституцията, договорите подлежат на последваща ратификация от Народното събрание. 


Още от категорията

Фондация Благотворител представя най-добрите благотворителни каузи за 2023 г.

В навечерието на празника на писмеността, словото и духовността 24 май, фондация Благотворител отличава седемте най-сполучливи проекта в националния конкурс "Млад благотворител" 2023. На събитието, представители на наградените проекти ще разкажат за..

публикувано на 23.05.23 в 07:10
Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов ще открие форума.

В София Тех Парк представят програма на Европейския фонд за отбрана

Министерството на икономиката и индустрията организира днес, 23 май 2023 г., Национален информационен ден по въпросите на Европейския фонд за отбрана 2023, с участието на представител на Главна Дирекция "Отбранителна индустрия и космос" на Европейската..

публикувано на 23.05.23 в 06:15

Времето остава пролетно, до обяд слънце, след обяд облаци и превалявания

Във вторник  минималните температури ще са от 9 до 14°, в София - 9°. През деня ще е слънчево. Ще е облачно над източната част на страната, но без валежи. След обяд ще има купесто-дъждовна облачност на юг и там на места са възможни кратки..

публикувано на 22.05.23 в 18:55