Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зимата настъпва, температурите падат

Снимка: БГНЕС

През нощта ще преобладава ясно време, но от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София – около минус 2°.

Утре, 27 ноември, от запад увеличението на облачността ще продължи и след обяд над цялата страна ще е предимно облачно. В Западна България ще има слаби валежи от дъжд, в Предбалкана и високите западни полета – от сняг, на места ще се образува тънка снежна покривка. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. С него ще нахлува студен въздух, температурите към 14 часа ще са между 4° и 9°, в София - около 4°.

Над планините от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд, в масивите от Западна България ще има валежи, предимно от сняг. Там ще духа умерен югозападен, а на изток – североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 4°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Врачанския Балкан

Облаци и на места валежи на 2 май

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София -..

публикувано на 01.05.24 в 19:05
Снимката е илюстративна

Акула изплува на плажа в Бургас

Малка черноморска акула с дължина около 90 см е изплувала на бургаския плаж. Тя е забелязана пред едно от заведенията на Северния плаж и веднага е върната в морето, предаде БНТ. Черноморските акули са безобидни, уверяват опитните рибари. Според тях няма..

публикувано на 01.05.24 в 17:03

Решение за частна детска болница разбуни духовете

Бурни дискусии в обществото предизвика решение на правителството от заседанието му на 30 април да даде зелена светлина за изграждането на частна многопрофилна болница "Мама и аз" с над 400 легла. Лечебното заведение, което предвижда и отделение по..

публикувано на 01.05.24 в 15:52