Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зимата настъпва, температурите падат

Снимка: БГНЕС

През нощта ще преобладава ясно време, но от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София – около минус 2°.

Утре, 27 ноември, от запад увеличението на облачността ще продължи и след обяд над цялата страна ще е предимно облачно. В Западна България ще има слаби валежи от дъжд, в Предбалкана и високите западни полета – от сняг, на места ще се образува тънка снежна покривка. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. С него ще нахлува студен въздух, температурите към 14 часа ще са между 4° и 9°, в София - около 4°.

Над планините от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд, в масивите от Западна България ще има валежи, предимно от сняг. Там ще духа умерен югозападен, а на изток – североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 4°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 25 април 2024 г.

Чикаго вече е в ритъма на българския фолклор. В американския град официално започна 14-ото издание на фестивала "Верея", откъдето предава специалният кореспондент на БНР Елена Цанева. На рождения си ден актьорът Ицках Финци в специално интервю за Радио..

публикувано на 25.04.24 в 19:00

Стартира директна нискотарифна авиолиния Истанбул-София

В резултат на колективните усилия на много институции от 1 май 2024 г. стартират директните полети на нискотарифната авиокомпания "Пегасус" между Истанбул и София. Това съобщават във Фейсбук от Посолството на България в Турция. Редовните полети ще..

публикувано на 25.04.24 в 16:15

Миньори блокираха центъра на София срещу либерализацията на тока и съкращенията

Хиляди миньори и енергетици, членове на двата профсъюза КНСБ и КТ "Подкрепа", се събраха на протест в пространството между сградите на Народното събрание и Министерския съвет в София. Протестиращите настояха парламентът да гласува отлагане на..

публикувано на 25.04.24 в 15:08