Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При президента обсъдиха бъдещето на Тараклийския университет

Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев прие председателя на молдовския район Тараклия Иван Паслар. Двамата са обсъдили финансирането и бъдещето на Тараклийския държавен университет „Григорий Цамблак“. Радев заяви, че средствата, които българската държава отпуска за университета, трябва да се разходват при стриктно спазване на законовата отчетност и прозрачност. „Нужно е да се повиши интересът на младите хора към учебното заведение, което изисква включване на перспективни специалности“, заяви президентът.  

От името на българската общност в Молдова Паслар изрази признателност за подкрепата на българската държава за университета. Служебното правителство вече одобри допълнително финансиране до края на 2022 г. за висшето училище от 500 000 евро.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният министър на отбраната: Битката в Украйна е битка и за нашите национални интереси

"Основният принцип, на който залагам, е надграждане", каза на церемонията по встъпване в длъжност служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и благодари на предшественика си Тодор Тагарев за приноса му в сектора. Той увери, че сред..

публикувано на 09.04.24 в 15:16

Служебното правителство положи клетва в парламента

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство, предложено от определения за министър-председател Димитър Главчев съгласно ал. 5 на чл. 99 от Конституцията. Държавният глава насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за..

публикувано на 09.04.24 в 09:39

Балканските страни трупат опит в своя път към ЕС

Европейската сила за положителна трансформация е видна, каза зам.-министърът на външните работи на Северна Македония Фатмире Исаки пред форума в София "ЕС среща Балканите". Според нея има разлики в развитието на всеки един нов член , но няма..

публикувано на 08.04.24 в 14:44