Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Тараклия се нуждаят от помощ

Иван Паслар
Снимка: архив

Иван Паслар, председател на район Тараклия, се обърна с молба за помощ към депутатите от парламентарната социална комисия относно българската общност в Молдова. Той обясни, че войната в Украйна е оказала отрицателно влияне върху развитието на страната и цените на стоките, газа и тока са се повишили. “Нашата молба е свързана с положението, което е сложно и тежко за хората в Тараклия”, заяви Паслар. 

От своя страна, народните представители казаха, че ще предложат на кабинета да отпусне помощ от 500 хил. лв. за сънародниците ни. Според председателя на комисията Георги Гьоков средства могат да бъдат осигурени от бюджета на външното ни министерство, а помощ за логистиката да окаже Българският червен кръст. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български деца написаха свои закони в столицата на щата Тексас

Ученици от Първо българско училище “Елин Пелин“ – клон в Остин, Тексас, написаха свои закони на занятие по повод 16 април – Деня на Търновската конституция, стана ясно от публикация във фейсбук. “Всички хора правят смешки”, “Всяко дете..

публикувано на 18.04.24 в 18:48

Може да се подават заявления за гласуване в чужбина на 9 юни

До 14 май българските граждани могат да подадат заявления за гласуване извън страната за двата вида избори - за европарламент и за Народно събрание, които ще се произведат на 9 юни. Това става известно от решение на Централната избирателна комисия...

публикувано на 18.04.24 в 17:26

Йорданка Христова ще бъде гост на третия Парад на България в Чикаго

Грандамата на българската поп музика Йорданка Христова ще е специален гост на третия Парад на България в Чикаго по случай 24 май, съобщи bgvoice. Парадът събира на едно място всички български училища, фолклорни и танцови състави, културни..

публикувано на 17.04.24 в 22:05