Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българите в Тараклия се нуждаят от помощ

Иван Паслар
Снимка: архив

Иван Паслар, председател на район Тараклия, се обърна с молба за помощ към депутатите от парламентарната социална комисия относно българската общност в Молдова. Той обясни, че войната в Украйна е оказала отрицателно влияне върху развитието на страната и цените на стоките, газа и тока са се повишили. “Нашата молба е свързана с положението, което е сложно и тежко за хората в Тараклия”, заяви Паслар. 

От своя страна, народните представители казаха, че ще предложат на кабинета да отпусне помощ от 500 хил. лв. за сънародниците ни. Според председателя на комисията Георги Гьоков средства могат да бъдат осигурени от бюджета на външното ни министерство, а помощ за логистиката да окаже Българският червен кръст. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Български бизнесмен от Чикаго иска да спаси храма “Св. Иван Рилски“

Българският бизнесмен от Чикаго Михаил Михайлов е купил едната ипотека на църквата „Св. Иван Рилски“, съобщи BG Voice . Храмът дължи 370 000 долара на две банки, които водят дело за обявяване на църквата в несъстоятелност. Михайлов ще се присъедини към..

публикувано на 06.02.23 в 12:29

Общественият съвет към ЦИК напомня за необходимостта от МИР "Зад граница"

Формирането на МИР „Зад граница“, макар и отложено за 2025 г., остава в дневния ред на политиците, експертите и изборната администрация, напомня в свое становище Общественият съвет към ЦИК. Съветът отбелязва, че въвеждането му би решило проблеми като..

публикувано на 03.02.23 в 18:28

ЦИК излезе с решение за избирателните секции в чужбина

Централната избирателна комисия публикува решение за условията и реда за образуване на избирателни секции извън страната и за назначаване съставите на секционните избирателни комисии при произвеждане на изборите за народни представители на 2 април 2023..

публикувано на 03.02.23 в 17:48