Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българите в Тараклия се нуждаят от помощ

Иван Паслар
Снимка: архив

Иван Паслар, председател на район Тараклия, се обърна с молба за помощ към депутатите от парламентарната социална комисия относно българската общност в Молдова. Той обясни, че войната в Украйна е оказала отрицателно влияне върху развитието на страната и цените на стоките, газа и тока са се повишили. “Нашата молба е свързана с положението, което е сложно и тежко за хората в Тараклия”, заяви Паслар. 

От своя страна, народните представители казаха, че ще предложат на кабинета да отпусне помощ от 500 хил. лв. за сънародниците ни. Според председателя на комисията Георги Гьоков средства могат да бъдат осигурени от бюджета на външното ни министерство, а помощ за логистиката да окаже Българският червен кръст. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Босилеград

При визитата на сръбския президент в Босилеград са задържани двама българи

Българският генерален консул в Ниш Димитър Цанев е уведомил българското външно министерство за неприятни инциденти при посещението на сръбския президент Александър Вучич в населената с българи сръбска община Босилеград, предава БТА.  По време на..

публикувано на 12.03.23 в 10:22
Снимка: Посолство на Република България в Япония

Създават регистър на българите в Япония

Българското посолство в Япония работи за създаването на регистър на българските граждани, пребиваващи в Япония. Включването става чрез попълване на електронно или хартиено заявление и съгласие за предоставяне на име, телефон за връзка, електронен адрес и..

публикувано на 10.03.23 в 12:10

В 62 държави ще се гласува на 2 април за нов български парламент

Между 730 и 740 секции в 62 държави ще бъдат разкрити  за парламентарните избори на 2 април , съобщи Калин Атанасов от Работната група „Избори“ във външно министерство. В Турция ще бъдат разкрити малко над 160 секции, в Обединеното кралство над 115, в..

публикувано на 10.03.23 в 11:45