Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Български и гръцки студенти ще празнуват в Банско

Снимка: архив

Над 14 000 студенти от България и Гърция ще празнуват в Банско от 7-ми до 10 декември, по данни на туроператорите. Българските студенти са направили най-много резервации за 7-ми и 8-ми декември. Отчита се в пъти по-голям ръст на заетите места спрямо 2021 г.

Най-предпочитаните пакети са за две нощувки със закуски и празнична вечеря. По-големите хотели са организирали и диджей-парти. Цените не са поскъпнали драстично и са повишени с 10 до 20%.

Втората вълна от посещения ще е на 9 и 10 декември, когато празнуват гръцките студенти. Те са направили около 6000 резервации.

Концесионерът на ски-зоната съобщи, че пускат кабинковия лифт за студентския празник, но уточниха, че все още няма достатъчно сняг за каране на ски и сноуборд. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Царска тронна зала

Диорами, фестивали, вино и приключенски игри – Велико Търново обогатява атракциите си

Велико Търново, най-търсената дестинация за културен туризъм в България, очаква ръст на туристите в идните месеци. Средновековната ни столица с над 7 хиляди години история, очарова гостите с амфитеатрално разположените си къщи над река Янтра,..

публикувано на 01.03.23 в 11:50

Въпреки топлото време зимният туристически сезон е успешен

В сравнение с нивата от 2019 г, нощувките през настоящия сезон в зимните ни курорти са се увеличили с 3 до 5 на сто. Пред БТА служебният министър на туризма Илин Димитров посочи, че топлото време не е провалило зимния сезон, дори резервациите, които..

публикувано на 25.02.23 в 13:17
Илин Димитров и Хусеин Мемич

България и Сърбия ще се промотират чрез общ балкански продукт

България и Сърбия да се промотират съвместно чрез общ балкански продукт на трети пазари предложи служебният министър на туризма Илин Димитров на сръбския си колега Хусеин Мемич по време на срещата им в Сърбия. Министърът на туризма и младежта на сръбската..

публикувано на 23.02.23 в 19:05