Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Необходима е разяснителна кампания за влизането ни в еврозоната

Снимка: eurozone.dir.bg

При откриването на конференция „България в еврозоната“, вицепрезидентът Илияна Йотова призова за разяснителна кампания, която да отговори на въпросите и страховете на хората за ефектите от въвеждане на еврото в България. По думите ѝ липсата на информация поражда среда за скептицизъм и конспиративни теории. Това е и причината 56 % от българите да имат много сериозни съмнения по отношение на еврото, посочи вицепрезидентът, като цитира социологическо проучване на Галъп.

Конференцията е съпътствана от протест, организиран от партия "Възраждане". Костадин Костадинов и депутати от партията бяха допуснати в залата за дискусии, но протестиращите останаха отвън. Костадинов изтъкна, че протестиращите настояват за референдум, защото огромното мнозинство от българите не желаят унищожаването на лева и въвеждането на еврото. „Те изправят държавата на ръба на гражданската война“, заяви лидерът на „Възраждане“.

В същото време членове на КНСБ издигнаха плакати пред залата с настояване за по високи доходи, след въвеждане на европейската валута у нас.


Още от категорията

Facebook / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Нови пакети военна помощ за Украйна от Запада

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че редица западни страни са изпратили на Украйна нови пакети военна помощ . Това е станало след поредното заседание на групата "Рамщайн". Помощите включват боеприпаси, танкове и артилерийски установки...

публикувано на 19.03.23 в 10:04

60 нови случая на Covid-19, няма починали

През последното денонощие са установени 60 случаи на коронавирус, което е 7,2% от направените 833 теста , показват данните на Единния информационен портал. Починали с инфекцията не са отчетени. Хоспитализирани са 261 пациенти с Covid-19, от тях 30 са в..

публикувано на 19.03.23 в 09:17

Щъркелова двойка отново сви гнездо на камбанарията на църквата в Банско

От десетилетия камбанарията на храма „Св. Троица“ в Банско приютява двойка щъркели. Възрастни хора на повече от 70 години разказват, че още от детството си помнят дългокраките предвестници на пролетта, които обитават върха на кулата. Затова никой..

публикувано на 18.03.23 в 10:15