Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Необходима е разяснителна кампания за влизането ни в еврозоната

Снимка: eurozone.dir.bg

При откриването на конференция „България в еврозоната“, вицепрезидентът Илияна Йотова призова за разяснителна кампания, която да отговори на въпросите и страховете на хората за ефектите от въвеждане на еврото в България. По думите ѝ липсата на информация поражда среда за скептицизъм и конспиративни теории. Това е и причината 56 % от българите да имат много сериозни съмнения по отношение на еврото, посочи вицепрезидентът, като цитира социологическо проучване на Галъп.

Конференцията е съпътствана от протест, организиран от партия "Възраждане". Костадин Костадинов и депутати от партията бяха допуснати в залата за дискусии, но протестиращите останаха отвън. Костадинов изтъкна, че протестиращите настояват за референдум, защото огромното мнозинство от българите не желаят унищожаването на лева и въвеждането на еврото. „Те изправят държавата на ръба на гражданската война“, заяви лидерът на „Възраждане“.

В същото време членове на КНСБ издигнаха плакати пред залата с настояване за по високи доходи, след въвеждане на европейската валута у нас.


Още от категорията

Протест на зърнопроизводителите на границата с Румъния

Национален тридневен протест организират зърнопроизводители от цялата страна на 29, 30 и 31 март. Решението е на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Сред причините са безконтролният внос на зърно от Украйна, ниските изкупни..

публикувано на 29.03.23 в 06:05

Силен вятър ще има в 9 области, остава студено, валежите ще са на изток

В сряда минималните температури ще са от минус 3 до 2°, в София около минус 2°. През деня ще е студено и ветровито. Облачността ще е променлива и на отделни места, главно в Източна България, ще превали слабо - дъжд и сняг. Максималните температури..

публикувано на 28.03.23 в 18:05
Пламен Димитров

Синдикатите очакват гнева на хората да се отрази с наказателен вот на изборите на 2 април

Стряскащ, но и почувстван от всяко българско домакинство е фактът, че за изминалите две години официалната сумарна инфлация в България е над 28%. В тази връзка от синдиката настояват всички, чиито заплати зависят от правителството, да бъдат..

публикувано на 28.03.23 в 11:05