Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Коледари от клуб "Нестинари" представиха в Берлин българските традиции

Снимка: Клуб "Нестинари"

Част от мъжкия състав към Клуба за български хора и танци "Нестинари" - Берлин за първи път организираха коледарска група в немската столица. На техните обредни песни се насладиха местни жители и туристи пред едно от емблематичните места в Берлин - Бранденбургската врата.

Коледарската група отправи чрез "Радио България" пожелание до всички българи, където и да са по света да бъдат здрави и единни! "Уютни празници на всички, а ние ще поддържаме българските обичаи!", отбелязват от клуб "Нестинари".

Още от категорията

В Северна Македония българите ще гласуват под натиска на стигматизацията

Около 120 000 македонци имат официално българско гражданство. Повечето от тях са в страни от ЕС. Около 30 000 са в Северна Македония, пише в сайта tribuna.mk журналистът Владимир Перев. Едва169 души обаче са заявили, че ще гласуват на 2 април в..

публикувано на 28.03.23 в 12:41
Къщата на Димитър Талев в Прилеп

Въпрос на редовен бюджет е да се отделят пари за къщата на Димитър Талев

От над 17 000 неправителствени организации, които са регистрирани в Северна Македония, първите два културни клуба, с които Скопие се захвана, бяха български, коментира външният министър Николай Милков пред телевизия Bulgaria On Air. Съдбата на..

публикувано на 26.03.23 в 11:24
Служебният министър на външните работи Николай Милков.

Сърбия не изпълнява споразуменията за правата на българите

Спазването на правата на българите в Западните покрайнини е елемент от критериите, които наблюдаваме, при преговорите на Сърбия за членство в ЕС, каза външният министър Николай Милков пред Bulgaria On Air. Той подчерта, че между България и Сърбия са..

публикувано на 26.03.23 в 10:56