Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Японско-български център в България ще разработва нови млечни продукти

Снимка: mi.government.bg

Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката  Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оранжев код за много горещо време е подаден за цялата страна

В петък  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места на изток ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са между 20° и 24°, в София 20°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°.  По..

публикувано на 11.07.24 в 19:05

България днес - 11 юли 2024 г.

В „България днес“ на 11 юли разказваме за изложбата „Контакт“ на известната фотографка Елина Кешишева в столичната галерия ONE, посветена на жените, оцелели след домашно насилие. Отправяме се към Хамбург, където тази събота на 13 юли за втора година..

публикувано на 11.07.24 в 19:00

Групата на ДПС намаля с още двама депутати

След изключването на 17-те депутати от ДПС, сред които и Джевдет Чакъров, другият председател на движението, стана ясно, че депутатът Ахмед Вранчев е изразил писмено желанието си да напусне парламентарната група на ДПС. Заявлението му беше прочетено от..

публикувано на 11.07.24 в 16:11