Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с историческо класиране за Световна група I на Купа Дейвис

Димитър Кузманов
Снимка: БФТ

България победи Нова Зеландия и се класира за Световната група I на Купа Дейвис. При гостуването си в Крайстчърч българите поведоха с 3:1 победи и така България си осигури крайната победа още преди последната среща.
Решителния успех за отбора донесе първата ракета на тима ни Димитър Кузманов, който надигра Аджийт Рай с 6-3, 5-7, 6-4.

След срещата Кузманов благодари за невероятната подкрепа от трибуните на българската общност в Нова Зеландия. „Чувствам се страхотно да победя тук пред толкова български фенове, които ни подкрепяха. От името на всички в отбора искам да благодаря на всеки, който дойде, за да ни подкрепи от всички точки на Нова Зеландия и Австралия. Това беше много важно за нас и тази победа е за вас. Благодаря ви много", заяви Кузманов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димово

Въпреки обещанията на политиците, българският Северозапад е все така беден

Северозападна България се свързва в представите на повечето хора с дивата природа, невероятно красивите гледки и богатото историческо наследство, което прави региона златна мина за културен и еко туризъм. Но това райско кътче на страната ни има и..

публикувано на 29.08.24 в 10:20

Фестивал на виното и фермерските деликатеси разбужда сетивата на гурманите в Плевен

Фестивал на виното и фермерските деликатеси ще се проведе от днес до 1 септември в двора на Регионален исторически музей - Плевен. Очакваниата са за незабравимо изживяване с най-доброто от българското вино и млечни и месни деликатеси от Северна..

публикувано на 29.08.24 в 08:10

Световен шампионат по фолклор разтърсва Черноморието ни

XIV Световен шампионат по фолклор "World folk 2024" се провежда на българското Черноморие. Същинското откриване на събитието, което има състезателен характер е от 19.30 часа на 29 август в Несебър. Състезателната програма продължава до последния ден на..

публикувано на 29.08.24 в 07:10