Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Генералният консул в Чикаго се срещна с деца от български неделни училища

Снимка: Фейсбук/ Светослав Станков

Генералният ни консул в Чикаго Светослав Станков се запозна с децата, учителите и родителите от българското неделно училище "Родна реч", съобщава БТА. "Бях искрено впечатлен от направените училищни проекти по родолюбие, в които участваха децата от всички класове", заяви той. Светослав Станков връчи също така свидетелствата за успешно издържан изпит по български език "Печат за двуезичност" на възпитаниците на "Малко българско училище" в града.

По-рано  Светослав Станков и професор Самуил Рефетов бяха гост-лектори на дискусията “Светлина сред мрака” по случай 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи по време на Холокоста. Събитието беше организирано от Американския еврейски комитет.


БНР подкасти:

Още от категорията

Българското малцинство е естественият мост между България и Албания

На втория ден от посещението си в Албания Илияна Йотова се срещна с президента Байрам Бегай, с когото обсъди развитието на двустранните отношения между София и Тирана. Вицепрецидентът подари на държавния глава бронзовата пластика “Победа” и книгата..

публикувано на 15.09.23 в 14:26

След Пекин художникът Валентин Йорданов гледа към фестивала "Животът е красив" в Лас Вегас

Свой прочит на темата "Изкуството, водещо в бъдещето" представи българският художник Валентин Йорданов на 23-ото издание на Пекин Арт Експо 2023 (Beijing Art Expo), едно от най-големите културни събития в Китай, провело се в началото на месеца...

публикувано на 14.09.23 в 11:35
Елена Антимова и камерният оркестър на неделното училище

Музиката е прекият път към изучаването на български език за децата от училище „Роден край“ в Ню Джърси

На 10 септември училищният звънец ще обяви началото на новата учебна година за българчетата в централно и северно Ню Джърси. Вратите на българското училище "Роден Край" са отворени за всички наши сънародници, които имат желание да поддържат..

публикувано на 09.09.23 в 09:15