Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Прибират се и последните задържани български капитани и моряк в Румъния

Снимка: БТА

Шестима моряци от трите задържани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца вече са в България. Другите четирима ще се приберат в неделя, съобщи за БТА българският посланик в Румъния Радко Влайков. Капитаните и един моряк са останали, за да запечатат трите кораба. Риболовните съдове са задържани с прокурорска заповед, докато тече съвместна проверка на българските и румънските власти, за нерегламентиран улов на акула. Влайков добави, че близки на моряците са пристигнали в Констанца и са донесли дрехи за тях.

Корабите са задържани вечерта на 23 март, на 50 мили източно от Констанца, след като са били спрени за проверка. Случаят се разследва от бреговата охрана и е образувано наказателно производство за бракониерство.

Още от категорията

Тодор Тагарев

Тагарев: Започваме ревизия на отбранителната политика на страната

Министърът на отбраната Тодор Тагарев отговори на критиките на опозицията след решението на парламента за нов транш военна помощ за Киев, като обясни, че страната ни е получила отказ за ремонт на зенитните ракети за С-300 от съответната руска фирма още..

публикувано на 30.09.23 в 16:18

Румен Радев: Не трябва да допускаме компромис с нашата сигурност

Погромът над тракийските българи е не само памет, а наша вяра, съвест, кръвна връзка с предците ни и наша идентичност, а днес е и нашето убеждение и призив, че не трябва да допускаме компромис с нашата сигурност и с нашата способност да защитим дома и..

публикувано на 30.09.23 в 14:10
Росица Матева

Смесеното гласуване няма да затрудни избирателя, ще има видеонаблюдение

"Ще се гласува с 3 вида бюлетини в цялата страна, само в София в няколко кметства ще бъдат 4, като хартиените бюлетини ще бъдат с различна дължина в зависимост от броя на кандидатите, които са регистрирани във всяка Общинска избирателна комисия". Това каза..

публикувано на 30.09.23 в 13:23