Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Прибират се и последните задържани български капитани и моряк в Румъния

Снимка: БТА

Шестима моряци от трите задържани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца вече са в България. Другите четирима ще се приберат в неделя, съобщи за БТА българският посланик в Румъния Радко Влайков. Капитаните и един моряк са останали, за да запечатат трите кораба. Риболовните съдове са задържани с прокурорска заповед, докато тече съвместна проверка на българските и румънските власти, за нерегламентиран улов на акула. Влайков добави, че близки на моряците са пристигнали в Констанца и са донесли дрехи за тях.

Корабите са задържани вечерта на 23 март, на 50 мили източно от Констанца, след като са били спрени за проверка. Случаят се разследва от бреговата охрана и е образувано наказателно производство за бракониерство.

Още от категорията

Николай Денков: Въглищните централи ще работят до 2038 г.

Планът за справедлив преход е приет от правителството и ще бъде изпратен на Европейската комисия утре, тъй като отлагането би довело до загуби за милиарди левове. Това обявиха на брифинг премиерът Николай Денков и финансовият министър Асен Василев след..

публикувано на 29.09.23 в 17:39

Нератифицираната от България Истанбулска конвенция става задължителна за ЕС

Въпреки че не е ратифицирана на национално ниво от шест страни, сред които и България, Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври, съобщи Европейската комисия. Страните-членки, дори да не са го ратифицирали, ще бъдат правно..

публикувано на 29.09.23 в 16:58

България и Украйна ще обменят данни за вноса и износа на селскостопански стоки

Министрите на земеделието на България и Украйна Кирил Вътев и Микола Солски се договориха за ежеседмичен обмен на данни за износа и вноса на определени земеделски продукти. Това стана ясно на онлайн среща между двамата министри, на която беше обсъден..

публикувано на 29.09.23 в 16:07