Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българите в Сърбия ще могат да гласуват в Белград, Ниш, Цариброд и Босилеград

Посолството на България в Белград
Снимка: mfa.bg

В неделя, 2 април, oт 7:00 до 20:00 часа местно време, българските граждани на територията на Република Сърбия ще могат да гласуват на четири места в изборите за народни представители в България. От българското посолство в Белград съобщават, че Министерството на външните работи на Сърбия е разрешило произвеждането на вота да се организира в Белград, Ниш, Цариброд и Босилеград. 

Правото си да гласуват българските граждани ще могат да направят, прилагайки валидна българска лична карта, паспорт или военна книжка. С изключение на Културно-информационния център „Цариброд”, където ще се гласува машинно, на другите места в Сърбия ще се гласува с хартиени бюлетини.


Още от категорията

Сценарий за действие при разрушително земетресение ще разиграе БЧК

Национално партньорско учение за реакция при земетресения ще проведе Българският Червен кръст, съобщиха от организацията. То ще е в периода от 21 до 24 септември 2023 г. в Националния логистичен учебен център на организацията в софийското село Лозен...

публикувано на 21.09.23 в 06:50

Ще е облачно над Западна България и слънчево на изток

В четвъртък  ще има значителна облачност над Западна и Централна България. След обяд над планините на запад ще превали.  Минималните температури ще са от 14° до 19°, в София - 15°. Максималните стойности ще са от 22-30° на запад до 28-30° на изток, в..

публикувано на 20.09.23 в 19:05

Подписан е меморандумът между правителството и земеделците

В Министерския съвет беше подписан меморандумът между правителството и земеделските производители. "След един фалстарт важното е, че финиширахме успешно - пошегува се премиерът Николай Денков на брифинг след подписването. - При едни конструктивно проведени..

публикувано на 20.09.23 в 18:02