Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празникът на самоковските гозби събра туристи и любители на кулинарните изкушения

Снимка: БТА

Агнешка курбан чорба по самоковски, картофена палачинка с пълнеж от боб, чушки, лук и подправки, както и още много други ястия по стари рецепти, характерни за самоковския регион, бяха сред многото кулинарни изкушения на Празника на самоковските гозби.

"В местните рецепти, традиции и ястия има изключително голям потенциал за развитието на регионалната икономика", изтъкна пред журналисти в Самоков заместник-министърът на земеделието Георги Събев, гост на събитието. Той подчерта, че в България има подходящи условия и много продукти се произвеждат в цялата страна. Наличен е и икономически потенциал, който да откроява регионите един от друг, да привлича посетители от страната и чужбина, посочи още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слабо понижение на температурите в понеделник

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна и Източна България, следобед и над планинските райони. На отделни места там ще превали. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат..

публикувано на 04.08.24 в 18:30

Деца нарисуваха 70-метрово влакче върху асфалт за празника на Вършец

Седемдесет деца направиха 70-метрова рисунка върху асфалт във Вършец по случай Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни прояви. Малките художници нарисуваха влак със 70 вагончета,..

публикувано на 04.08.24 в 17:05

Повечето безработни нямат професионална квалификация

Повечето безработни хора у нас не притежават професионална квалификация и специалност, съобщава Агенцията по заетостта. Само за една година броят на хората без специални умения е нараснал с 8% и възлиза на близо 87 хиляди. Данните показват още, че..

публикувано на 04.08.24 в 13:07