Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия арестува задочно Христо Грозев

Христо Грозев
Снимка: БТА

Московски районен съд арестува задочно българския журналист от сайта "Белингкат" Христо Грозев по дело за организиране на незаконно пресичане на границата и напускане на Русия на редактора на изданието The Insider Роман Доброхотов, признат от руските власти за "чуждестранен агент", съобщава ТАСС. 

Съдът е постановил по отношение на Грозев мярка за неотклонение задържане под стража за срок от два месеца, който започва да тече от момента на екстрадицията му в Русия, а именно от момента на влизането му на територията на Руската федерация и предаването му на руските служби или от момента на задържането му на територията на Русия. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Представена е методиката за удостоверяване на машините за гласуване

Министерството на електронното управление (МЕУ) обнародва за обществено обсъждане на сайта си проект на актуализирана Методика за съответствие на машините за гласуване по изискванията на Изборния кодекс. Измененията на методиката обхващат и надграждане..

публикувано на 14.09.24 в 11:17
Гордана Силяновска

Българският президент прие покана официално да посети Северна Македония

На неофициална среща българският президент Румен Радев е приел поканата на своя македонски колега Гордана Силяновска, да посети официално Скопие. Дата за посещението не е определена. От българска страна нямаше официално изявление след разговора в..

публикувано на 14.09.24 в 09:08

България днес - 13 септември 2024 г.

В "България днес" разказваме за училище "Св. св. Кирил и Методий" във Ванкувър, което ще отвори врати на 14 септември със специален филм, посветен на три десетилетия работа по поддържане на българския език и традиции отвъд Океана. Ще чуете и мнение на..

публикувано на 13.09.24 в 19:00