Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Гешев няма да влиза в политиката, защото не може да лъже като български политик

Иван Гешев
Снимка: Борислава Борисова

Проектозаконът, който предвижда въвеждането на контрол над главния прокурор, не е за отчетност. Той има една-единствена цел – ако може да се овладее прокуратурата и чрез нея да се преформатира политическата и икономическата власт.” Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР и добави, че ако текстовете бъдат приети, ще се обърне към Конституционния съд. Той обаче предположи, че преди произнасянето “ще се опитат да развият някакво наказателно дело” срещу него. По думите му, зад всичко това стои нещо нелегитимно, но е смешно да се занимаваме с една личност при положение че държавата се намира на това дередже.

Що се отнася до делото относно снимките с пачките и кюлчетата от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, главният прокурор обяви, че разследванията са две и доколкото му е известно, са на финала. А за предполагаемата къща на Борисов в Барселона каза, че се извършват всички действия, заложени в закона.

Иван Гешев декларира, че няма да влиза в политиката, защото “за да си български политик, трябва да гледаш хората и да ги лъжеш в очите”.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пуснаха 3 спасени мечета на свобода в Рила

Три спасени мечета през 2023 г. са върнати отново в дивата природа, съобщиха от Фондация "Четири лапи". В рамките на няколко съвместни операции малките Никола, Мишо и Анета бяха уловени, обгрижени в специализирани центрове в България и в чужбина...

публикувано на 14.05.24 в 10:51

Представят "Сфинксът на гнева" на писател Жарко Куюнджиски от РСМ

В галерията на Културно-информационния център на Република Серевна Македония в София  ще се състои представянето на романа „Сфинксът на гнева“ от македонския писател Жарко Куюнджиски. Романът "Сфинксът на гнева", в присъствието на автора, ще бъде..

публикувано на 14.05.24 в 09:05

Отново дъжд – жълт код за валежи в 7 области на Западна и Югозападна България

Във вторник , 14 май, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 7°. През деня облачността ще е значителна, след обяд над Западна България ще има кратки валежи, в планинските райони интензивни. Максималните..

публикувано на 13.05.24 в 19:35