Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Гешев няма да влиза в политиката, защото не може да лъже като български политик

Иван Гешев
Снимка: Борислава Борисова

Проектозаконът, който предвижда въвеждането на контрол над главния прокурор, не е за отчетност. Той има една-единствена цел – ако може да се овладее прокуратурата и чрез нея да се преформатира политическата и икономическата власт.” Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР и добави, че ако текстовете бъдат приети, ще се обърне към Конституционния съд. Той обаче предположи, че преди произнасянето “ще се опитат да развият някакво наказателно дело” срещу него. По думите му, зад всичко това стои нещо нелегитимно, но е смешно да се занимаваме с една личност при положение че държавата се намира на това дередже.

Що се отнася до делото относно снимките с пачките и кюлчетата от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, главният прокурор обяви, че разследванията са две и доколкото му е известно, са на финала. А за предполагаемата къща на Борисов в Барселона каза, че се извършват всички действия, заложени в закона.

Иван Гешев декларира, че няма да влиза в политиката, защото “за да си български политик, трябва да гледаш хората и да ги лъжеш в очите”.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Министърът на електронното управление не очаква технически проблеми с машините за гласуване

“ Технически проблеми с машините за гласуване на изборите на 9 юни няма да има .” Това заяви служебният служебният министър на електронното управление Валентин Мундров по повод завършилата проверка за удостоверяване на техническите устройства. Той..

публикувано на 25.05.24 в 11:21
Атанас Запрянов

България е цел на хибридната агресия на Русия

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов заподозря опити за руска намеса в изборите за български и за европейски парламент на 9 юни т.г. “ Целта на Кремъл в момента е да повлияе директно в предстоящите избори ”, заяви той в първия ден на..

публикувано на 25.05.24 в 10:31

Standard&Poor's потвърди рейтинга на България и положителната перспектива

Международната рейтингова агенция Standard&Poor's (S&P Global Ratings) потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2'. Перспективата пред рейтинга остава положителна. Ако веднага..

публикувано на 25.05.24 в 10:08