Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кафал свири" е най-новият проект на талантливата Габи от Дъблин

Снимка: личен архив

Габриела Иванова е 13-годишна пееща тинейджърка, която живее в Дъблин. Младото дарование има няколко сполучливи музикални проекта с известни български изпълнители. Тези дни на бял свят излезе и най-новият ѝ проект, разработен с цялата палитра на нейните гласови възможности, допълнени с аранжимента на Красимир Марчев. Песента е изградена от 4 гласа, като всички те са на Габи. Песента е нова разработка на класическата творба "Кафал свири" на българския композитор Петър Льондев, създадена за хорово изпълнение.

Вижте видеото на "Кафал пее" - последният проект на Габи:

Младата певица притежава над 40 български и международни отличия за пеене и е едно от талантливите деца на България, подкрепяни от фондацията на Димитър Бербатов. Позната е на българската публика с песента си "С мен и теб", която изпълнява заедно с българския хип-хоп и R'n'B певец, продуцент и водещ VenZy. През миналата година, на Международния благотворителен базар в Дъблин, тринайсетгодишната българка накара над 2000-та публика да затанцува, като изпя с много емоция две български народни песни.

"Въпреки, че Габи живее и учи в Дъблин, тя не забравя откъде са корените ѝ, колко вълшебство и очарование има в българския фолклор и че той не остарява, а винаги може да бъде актуален за бъдещите поколения, в зависимост от това как им се поднася" – твърди майка ѝ Лилиана Данчева.

Още за талантливата млада българка, вижте в материала на Радио България: Габи, която живее в Дъблин и нейната пътечка към музикалните върхове

Съставил: Венета Николова
По публикацията работи: Марта Рос

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 30 септември 2024 г.

Последното септемврийско издание на "България днес" ви предлага среща с един от дарителите на българско училище в Чикаго, но преди това ще потърсим отговор на въпроса, защо българската столица е подходяща за домакин на Всеправославен събор. Ще чуете..

публикувано на 30.09.24 в 19:00

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00