Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията започва акция в защита на децата на пътя

Снимка: ОДМВР Шумен

От днес до края на август “Пътна полиция” ще проведе традиционната акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя". Според Лъчезар Близнаков от Главна дирекция "Национална полиция" за същия период на м.г. по българските пътища са загинали пет деца, а други 356 са били ранени. За да не бъде повторен този печален резултат, ще се предприемат контролни мерки в районите на детските градини и училищата, както и в малките населени места. Полицаите ще бъдат безкомпромисни към водачите, които нарушават правилата за превоз на деца. 

Заради интензивния трафик от 15 юни до 14 септември ще се проведе и акцията "Безопасно лято", насочена към ограничаване на пътните произшествия. Така в петък, събота и неделя между 14,00 и 21,00 ч. по основните пътни направления, на изходите на големите градове и входовете на курортните комплекси ще бъдат ангажирани максимален брой полицаи и технически средства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02

Слънчев край на седмицата, в събота на североизток ще превали

В събота , 10 август, ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 36°, в..

публикувано на 09.08.24 в 19:45

Прочутото Панагюрско съкровище се завърна в музея на Панагюрище

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на Панагюрище отново ще могат да видят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от Историческия музей в града. Последното му завръщане беше през ноември миналата година...

публикувано на 09.08.24 в 08:10