Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията започва акция в защита на децата на пътя

Снимка: ОДМВР Шумен

От днес до края на август “Пътна полиция” ще проведе традиционната акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя". Според Лъчезар Близнаков от Главна дирекция "Национална полиция" за същия период на м.г. по българските пътища са загинали пет деца, а други 356 са били ранени. За да не бъде повторен този печален резултат, ще се предприемат контролни мерки в районите на детските градини и училищата, както и в малките населени места. Полицаите ще бъдат безкомпромисни към водачите, които нарушават правилата за превоз на деца. 

Заради интензивния трафик от 15 юни до 14 септември ще се проведе и акцията "Безопасно лято", насочена към ограничаване на пътните произшествия. Така в петък, събота и неделя между 14,00 и 21,00 ч. по основните пътни направления, на изходите на големите градове и входовете на курортните комплекси ще бъдат ангажирани максимален брой полицаи и технически средства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отчуждават имотите за железопътната магистрала от София до Сърбия

Започнала е процедура по отчуждаване на частни имоти за държавна нужда по изграждане на модернизираната железопътната линия София – Драгоман в участъка Разделен пост Петърч - Драгоман. Скоростната линия до сръбската граница е част от Трансевропейската..

публикувано на 13.08.24 в 08:26

В Хасково излагат чудотворната икона "Пресвета Богородица - Златна ябълка"

За втори път тази година в Хасково, Южна България, за православните християни ще бъде изложена за поклонение смятаната за чудотворна икона "Пресвета Богородица - Златна ябълка". Това съобщават от Пловдивската Света митрополия. Светинята ще бъде донесена..

публикувано на 13.08.24 в 07:00

Жълт код за горещини в цялата страна освен по морето, на югозапад е оранжев

Във вторник  ще е слънчево и горещо. По-поносимо ще е по Черноморието, където ще има вятър. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°. Максималните ще са от 32° до 41°, в столицата 35°.  По Черноморието  ще е слънчево, с..

публикувано на 12.08.24 в 19:05