Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията започва акция в защита на децата на пътя

Снимка: ОДМВР Шумен

От днес до края на август “Пътна полиция” ще проведе традиционната акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя". Според Лъчезар Близнаков от Главна дирекция "Национална полиция" за същия период на м.г. по българските пътища са загинали пет деца, а други 356 са били ранени. За да не бъде повторен този печален резултат, ще се предприемат контролни мерки в районите на детските градини и училищата, както и в малките населени места. Полицаите ще бъдат безкомпромисни към водачите, които нарушават правилата за превоз на деца. 

Заради интензивния трафик от 15 юни до 14 септември ще се проведе и акцията "Безопасно лято", насочена към ограничаване на пътните произшествия. Така в петък, събота и неделя между 14,00 и 21,00 ч. по основните пътни направления, на изходите на големите градове и входовете на курортните комплекси ще бъдат ангажирани максимален брой полицаи и технически средства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Милан Димитров

Българин е екстрадиран от Гърция в САЩ за търговия с микрочипове с Русия

Партия "Възраждане" започва кампания в подкрепа на сънародника ни Милан Димитров, който е екстрадиран от Гърция в частен затвор в Сан Антонио, САЩ. Това съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов на пресконференция, в която участва и братът на Милан..

публикувано на 12.08.24 в 16:53

Средната брутна работна заплата в България достигна 2296 лева 

През второто тримесечие на 2024 г. средната брутна месечна работна заплата в България нараства с 4.5% спрямо първото тримесечие на 2024 г. и достига 2296 лева, показват данните на НСИ. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение,..

публикувано на 12.08.24 в 14:49

Животните и духовата музика пълнят сърцето на фермера Крум Младенов

Че носи Божий дар в душата си, усеща в най-ранна възраст сред простора на поляните. " От дете, пасейки овците на дядо ми накрай село, като чуя тъпана на Сливовишката духова музика, хвърлям тоягата и тичам на площада ". Първите уроци взема от дядо..

публикувано на 12.08.24 в 09:00