Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха за тежкотоварен трафик прохода Петрохан от път Е-79

Снимка: Нивелина Николова

От 22 юни през прохода Петрохан по път Е-79, свързващ Видин със Солун, се спира движението на камиони над 12 тона и с ремаркета и полуремаркета, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Движението на тежкотоварни коли беше пуснато по трасето след 10 юни поради затваряне за разширяване на разклонението за камиони на път Е-79 през Мездра. Според агенцията едноседмичният анализ на трафика е показал, че пътят през прохода е с голяма денивелация, стръмни завои и тежкотоварният трафик създава опасност от произшествия. Обходът на ремонтирания 11-километров участък между с. Лютидол и гр. Мездра ще става до декември по регионалната пътна мрежа.

От Камарата на автомобилните превозвачи в България призоваха властите за незабавно спиране на „хаотичните действия“ по трафика към Северозападна Българя. От камарата определиха решенията на агенцията като „експеримент“ с транспортния бранш и „ненужно изпитване на търпението на превозвачите“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05