Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авиомузеят в Бургас отваря врати за рождения си ден

Снимка: avioburgas.bg

На днешния 29 юни авиомузеят в Бургас отваря врати безплатно за посетителите по случай своя шести рожден ден и Деня на българската гражданска авиация. На летището в Бургас посетителите ще видят истинската "легенда" на авиацията – самолета Ан-12, в който има интерактивна изложба, както и реактивния пътнически самолет Ту-154, чийто първи полет е бил до град Манчестър (Англия), служил на Българската гражданска авиация 15 години и кацнал за последно на летище Бургас на 31 октомври 1996 г. 

Любителите на силни усещания могат да опитат авиаторските си умения с тестови полет с МиГ-17 Ф Fresco, както и с фронтовия изтребител МиГ-17, който е най-широко разпространеният самолет по време на войната във Виетнам, предава БТА. Посетителите ги очаква и изложба на дронове.

На 29 юни 1947 г. е осъществен първият пътнически полет на българската гражданска авиация в страната по маршрута София – Бургас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът очаква ПП-ДБ да се определят, за да връчи мандат за правителство

Очаквам "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ясно да заявят дали ще бъдат опозиция или ще потърсят подкрепа за съставяне на правителство, съобщи президентът Румен Радев в Бургас, където присъства на учението "Бриз 2024". Той призова..

публикувано на 12.07.24 в 10:12

Всички в ДПС говорят за "заедност“

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски заедно с екипа си ще напусне партията през следващата седмица и най-вероятно ще основе нова партия. За това намекна в интервю пред bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той допълни, че ще е сред хората, които ще последват..

публикувано на 12.07.24 в 10:08
Александър Николоски

По съседски: Събития с балкански адрес

С нова жп линия Скопие иска да привлече товарите от Европа до Солун Изграждането на жп линията по Коридор 10 е приоритет за Северна Македония, заяви македонският министър на транспорта Александър Николоски. Той ще разговаря с международните..

публикувано на 12.07.24 в 10:05