Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авиомузеят в Бургас отваря врати за рождения си ден

Снимка: avioburgas.bg

На днешния 29 юни авиомузеят в Бургас отваря врати безплатно за посетителите по случай своя шести рожден ден и Деня на българската гражданска авиация. На летището в Бургас посетителите ще видят истинската "легенда" на авиацията – самолета Ан-12, в който има интерактивна изложба, както и реактивния пътнически самолет Ту-154, чийто първи полет е бил до град Манчестър (Англия), служил на Българската гражданска авиация 15 години и кацнал за последно на летище Бургас на 31 октомври 1996 г. 

Любителите на силни усещания могат да опитат авиаторските си умения с тестови полет с МиГ-17 Ф Fresco, както и с фронтовия изтребител МиГ-17, който е най-широко разпространеният самолет по време на войната във Виетнам, предава БТА. Посетителите ги очаква и изложба на дронове.

На 29 юни 1947 г. е осъществен първият пътнически полет на българската гражданска авиация в страната по маршрута София – Бургас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Александър Николоски

По съседски: Събития с балкански адрес

С нова жп линия Скопие иска да привлече товарите от Европа до Солун Изграждането на жп линията по Коридор 10 е приоритет за Северна Македония, заяви македонският министър на транспорта Александър Николоски. Той ще разговаря с международните..

публикувано на 12.07.24 в 10:05

Българска делегация участва в отбелязване на годишнината от геноцида в Сребреница

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков присъства на възпоменателната церемония в Мемориалния център в Поточари по повод 29-ата годишнина от геноцида в Сребреница. В знак на почит към жертвите той положи цветя на мемориалната плоча и се..

публикувано на 12.07.24 в 09:04

"Ботев Пловдив" надделя като домакин срещу силния състав на "Марибор"

Футболният отбор на "Ботев Пловдив" спечели с 2:1 домакинството си на "Марибор" от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Антъни Уджа откри за домакините, а Пиус Ширвис изравни след вратарска грешка. Минути след появата си в игра юношата Никола Илиев..

публикувано на 12.07.24 в 09:00