Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авиомузеят в Бургас отваря врати за рождения си ден

Снимка: avioburgas.bg

На днешния 29 юни авиомузеят в Бургас отваря врати безплатно за посетителите по случай своя шести рожден ден и Деня на българската гражданска авиация. На летището в Бургас посетителите ще видят истинската "легенда" на авиацията – самолета Ан-12, в който има интерактивна изложба, както и реактивния пътнически самолет Ту-154, чийто първи полет е бил до град Манчестър (Англия), служил на Българската гражданска авиация 15 години и кацнал за последно на летище Бургас на 31 октомври 1996 г. 

Любителите на силни усещания могат да опитат авиаторските си умения с тестови полет с МиГ-17 Ф Fresco, както и с фронтовия изтребител МиГ-17, който е най-широко разпространеният самолет по време на войната във Виетнам, предава БТА. Посетителите ги очаква и изложба на дронове.

На 29 юни 1947 г. е осъществен първият пътнически полет на българската гражданска авиация в страната по маршрута София – Бургас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Служебният премиер заяви, че се усеща липсата на редовно правителство

От Вашингтон служебният премиер Димитър Главчев заяви, че няма обяснение защо президентът още не е обявил дата за връчване на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Сигурно президентът Румен Радев има някакви съображения, тъй като знаете,..

публикувано на 12.07.24 в 08:23

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

Оранжев код за много горещо време е подаден за цялата страна

В петък  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места на изток ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са между 20° и 24°, в София 20°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°.  По..

публикувано на 11.07.24 в 19:05