Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерите на България и Гърция се срещат в Атина

Снимка: архив

Премиерът Николай Денков заминава на еднодневно посещение в Атина, където ще се срещне с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис. В състава на българската делегация са също министърът на финансите Асен Василев, министърът на околната среда Юлиан Попов, министърът на транспорта Георги Гвоздейкoв и министърът на енергетиката Румен Радев.
Премиерите на двете съседни страни ще обсъдят начините за преодоляване на негативните последици от войната в Украйна за икономиката, енергетиката и сигурността, ще разгледат и перспективите за задълбочаване на двустранното сътрудничество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Двама души в България починаха от западнонилска треска

Двама заразени със западнонилска треска у нас са починали. Информацията е потвърдена за БНР от Министерството на здравеопазването. Заразените със западнонилска треска в България са трима. Двама са от София и един от Хасково, който се е заразил в..

публикувано на 29.08.24 в 13:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 15

В брой 15 на предаването слушайте: Преди началото на учебната година в Цариброд – разговор с директора на гимназията „Св.св. Кирил и Методий“ Братислав Стаменов; Какво четат учениците от Цариброд – интервю с библиотекаря в средното..

публикувано на 29.08.24 в 12:00
Димово

Въпреки обещанията на политиците, българският Северозапад е все така беден

Северозападна България се свързва в представите на повечето хора с дивата природа, невероятно красивите гледки и богатото историческо наследство, което прави региона златна мина за културен и еко туризъм. Но това райско кътче на страната ни има и..

публикувано на 29.08.24 в 10:20