Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват ни още топли и слънчеви дни

Снимка: БНР - Шумен

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре преди обяд ще бъде слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Източна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен, в източната половина от страната – до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София – около 32°.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 19°.

В Европа температурите в Южна Европа, включително и на Балканите остават високи. По-горещо от обичайното ще е на Пиренейския полуостров, в Южна Франция и Северна Италия. Малко по-ниски от климатичната норма ще бъдат температурите в северните райони на Европейска Русия, а на местав на Британските острови ще има слаби превалявания от дъжд. В много райони от Скандинавския полуостров ще има слаби валежи от дъжд, а на места в централните и северните райони на Европейска Русия ще бъдат придружени с гръмотевици.

В Лондон ще е 25°. В Париж и в Берлин 31 и 29°. В Москва се очакват 19°, в Рим – 37°. В Букурещ 33°, а в Белград 34 °. В Атина 28°, в Истанбул 32 °. Най-горещата европейска столица ще е Мадрид 39°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 20° и 24°, в Чикаго 33 °, в Ню Йорк 22°. В Лос Анжелис се очакват 27°, в Маями 28° , в Мексико сити ще 19°, в Буенос Айрес 15, а в Рио де Жанейро ще е 26°. В Дубай ще е 31°, в Тел Авив 26°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предстоятел на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00