Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен фолклорен фестивал "Море от ритми" в Балчик

Снимка: moreotritmi.com

Над 1000 души, пазители на българския дух и традиции, се събират в черноморския град Балчик от 21 до 24 септември за Международния фолклорен фестивал "Море от ритми". Ще участват също така певци и танцьори от Румъния – на живо, и от Норвегия и Дания – чрез видео.

Ще бъде представен автентичен и обработен фолклор, както и 150-годишна носия от Ямболско, съхранявана от няколко поколения. Програмата допълват уличка на занаятите, работни ателиета, детски кът за оцветяване.

В първия и последния ден на събитието по главната улица от Морска гара до фестивалната сцена пред Общината ще премине дефиле с носии. На 21 септември дефилето е от 17.00 ч. от площад Рибарски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Каква е цената на изборите в България

В края на октомври, за втори път през настоящата година ни очакват избори за народни представители, този път за 51-ото Народно събрание. От началото на 2021 г. досега, това са седми поредни парламентарни избори и шести предсрочни. За вота страната..

публикувано на 29.08.24 в 20:05

Усилване на вятъра и в допълнение – кратки интензивни валежи и гръмотевици в петък

През следващото  денонощие атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици...

публикувано на 29.08.24 в 19:45

Двама души в България починаха от западнонилска треска

Двама заразени със западнонилска треска у нас са починали. Информацията е потвърдена за БНР от Министерството на здравеопазването. Заразените със западнонилска треска в България са трима. Двама са от София и един от Хасково, който се е заразил в..

публикувано на 29.08.24 в 13:15