Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корабът “Рожен” трябва да се завърне през този уикенд от Израел

Снимка: архив

Очаква се днес или утре българският кораб “Рожен” да отплава от израелското пристанище Ашдод, съобщи капитан Александър Калчев, изпълнителен директор на Параходство “Български морски флот”. Плавателният съд трябваше да остане там до разтоварването му.

Според Александър Калчев, няма опасност за екипажа, тъй като в района на пристанището не се водят военни действия и нивото на сигурност е нормално. 

Корабът “Рожен” за пореден път попада в зона на военни действия, след като в началото на войната в Украйна остана пет месеца блокиран в пристанище Черноморск.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с..

публикувано на 20.05.24 в 19:00
Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30
Варненският митрополит Йоан

Синодът ще избира сливенски владика между епископите Арсений и Герасим

На 26 май ще бъде синодалният избор на нов Сливенски митрополит, заяви пред БНТ Варненският митрополит Йоан, който е начело на Сливенската епархия до избор на нов владика. Светият синод ще избира между двама от най-влиятелните архиреи – епископ Арсений,..

публикувано на 20.05.24 в 12:01