Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корабът “Рожен” трябва да се завърне през този уикенд от Израел

Снимка: архив

Очаква се днес или утре българският кораб “Рожен” да отплава от израелското пристанище Ашдод, съобщи капитан Александър Калчев, изпълнителен директор на Параходство “Български морски флот”. Плавателният съд трябваше да остане там до разтоварването му.

Според Александър Калчев, няма опасност за екипажа, тъй като в района на пристанището не се водят военни действия и нивото на сигурност е нормално. 

Корабът “Рожен” за пореден път попада в зона на военни действия, след като в началото на войната в Украйна остана пет месеца блокиран в пристанище Черноморск.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очакват се значими валежи в 10 области в Западна България

В четвъртък, 9 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 12°. През деня ще е облачно и дъждовно. По-значителни валежи се очакват на запад. Максималните температури през деня ще се понижават и ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 08.05.24 в 20:05

Главчев пред западните посланици: Амбицията ни е през 2025 г. да въведем еврото

На среща с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария служебният премиер Димитър Главчев заяви, че основната задача на оглавяваното от него правителство е провеждането на свободни и честни избори. Но..

публикувано на 08.05.24 в 16:21

Български студенти с 1-во място на най-голямото състезание по международно частно право

В конкуренцията на над 35 отбора от цял свят, тимът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" завоюва първо място на най-голямото състезание по международно частно право – "Pax Moot Court", провело се в периода 24-26 април 2024 г. в Любляна,..

публикувано на 08.05.24 в 16:14