Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"София квартет" разкрива магията на класическата музика за деца

Снимка: FB / Sofia Quartet

Най-старият струнен квартет на Софийската филхармония – "София квартет" – отново се обръща към детската аудитория. Този път с желанието да ги запознае с емблематични композитори на 20-ти век.

В рамките на проекта "Концерти с дрескод за деца: Дигитално" малчуганите ще научат повече за живота на личности като Дмитрий Шостакович, Морис Равел, Клод Дебюси, Сергей Прокофиев и Игор Стравински. В предишни видеа от поредицата, музикантите разказват за живота и творчеството на Йоханес Брамс, Йозеф Хайдн, Александър Бородин, Пьотр Илич Чайковски, Роберт Шуман, Антонин Дворжак.


Чрез този проект, който се реализира с подкрепата на програма "Култура" на Столичната община, музикантите допринасят за ранното музикално образование в България.

Той започва през 2018 г. под формата на открити събития със свободен достъп за деца и родители. От 2021 г. "концертите с дрескод" се провеждат онлайн.

Снимки: FB / Sofia Quartet



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Космическо привличане"

Ангел Дюлгеров – китарист, автор на музика, аранжор и музикален продуцент – през последните години се изгради като една от най-значимите фигури в проектите на повечето от най-успешните български музиканти. Той е част от екипите на Лили Иванова,..

публикувано на 20.05.24 в 10:15

"Силвия" – популярни лица изпълняват емблематична песен от репертоара на Братя Аргирови

"Силвия" е нова версия на златен хит на един от най-известните дуети още от 80-те години на ХХ век – Братя Аргирови. Песента е кавър на "Предчувствие за стих" от албума "Момиче за двама" на Братя Аргирови, издаден през 1983 г. С новия прочит на..

публикувано на 18.05.24 в 09:45

Международен квинтет с Васко Василев ще свири за 24 май в Айфеловата кула

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън" ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май в зала "Густав Айфел" на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще са заедно на сцената,..

публикувано на 17.05.24 в 11:27