Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската филхармония с концерти в Ню Йорк и Ню Джърси

Снимка: sofiaphilharmonie.bg

Първият концерт на Софийската филхармония в САЩ е на 11 февруари в Ню Йорк, в Центъра за сценични изкуства Lehman (Lehman Center; 250 Bedford Park Blvd West, Bronx, New York 10468), припомня Генералното консулство на България в Ню Йорк и кани нашите сънародници да посетят събитието. 

SOFIA PHILHARMONIC The Breathtaking Orchestra Directly from Bulgaria

Софийската филхармония ще изнесе концерт и на 17 февруари в Ню Джърси в State Theatre New Jersey (15 Livingston Avenue New Brunswick, NJ 08901). Главен диригент ще бъде Дерек Глийсън, а на пианото ще се изяви Ивайло Василев, се посочва в информация на сайта на театъра в Ню Джърси, информира БТА и припомня, че маестро Дерек Глийсън е дирижирал Лондонския симфоничен оркестър, оркестъра на Би Би Си, Симфоничния оркестър на Борнмът и Камерния оркестър на Европа. 

Снимка: Софийска филхармония

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сцена от „Радикални мажоретки“

Международният фестивал “Антистатик” примамва аудиторията с “Повече от един танц”

Седемнайсетото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик”, което се открива днес в София, ще премине под мотото “Повече от един танц”. В образователната програма на фестивала е предвидена серия от лекции в Гьоте..

публикувано на 07.05.24 в 07:00

Икони на светци воини в изложба на варненския Военноморски музей

“Светци – воини и покровители на бойното поле” се нарича изложбата, с която Военноморският музей във Варна отбелязва Деня на храбростта и празник на българската армия. Експозицията включва 33 икони с образите на най-почитаните у нас светци воини,..

публикувано на 06.05.24 в 16:40
Мел Гибсън и Христо Живков

Българският актьор Христо Живков ще присъства в продължението на "Страстите Христови", макар и дигитално

Точно 20 години след излизането на изключително популярния филм по библейски мотиви  "Страстите Христови", неговият режисьор – Мел Гибсън ще снима продължение. Това съобщи официално самата компания на холивудската звезда и продукцията вече е в..

публикувано на 05.05.24 в 10:20