Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Вашингтон представиха англоезичното издание "Случаят Джем" от Вера Мутафчиева

Снимка: facebook.com/EmbassyBGinUSA

В българското посолство във Вашингтон представиха англоезичното издание на "Случаят Джем” от Вера Мутафчиева. Романът беше представен от Анджела Родел, "чийто превод на английски език вдъхна нов живот на историческата класика и изведе отново българската литература на световната сцена", съобщи във Фейсбук страницата си дипломатическото ни представителство.

В беседата, чието начало беше поставено от посланик Георги Панайотов, Анджела Родел говори за отговорността при предаването на духа на времето, за смисъла на думите и нюансите. Тя разказа и за личния си път към опознаване на българските нрави и традиции.

В събитието взе участие писателката Линда Кинстлер, а сред изтъкнатите гости бяха Робин Брукс, специален съветник на вицепрезидента Камала Харис за Европа, Русия, международни инициативи и демокрация, Мариан Крейвън, изпълняващ длъжността заместник-помощник секретар по академичните програми в Бюрото по образователни и културни въпроси (2021 г.), бившите посланици на САЩ в България Ерик Рубин (2016-2019) и Марси Рийс (2012 -2015), представители на Държавния департамент на САЩ, участници в академични програми за обмен на Комисията "Фулбрайт",представители на българската общност и множество приятели на България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Писателки от 7 държави са на творчески лагер в Родопите

Чепеларе се превърна в творческо убежище за 10 писателки от България, Испания, Полша, Украйна, Белгия, Великобритания и Сърбия, предаде БТА. Родопският град е домакин за втора година на резиденцията за писателки "Жени в планината", която се..

публикувано на 10.08.24 в 09:40

Деца от България и чужбина се учат на оркестрово майсторство в гр. Шипка

В гр. Шипка започва четвъртото издание на "Академия Роза", където деца от музикалните училища в България и чужбина ще се обучават в областта на оркестровото свирене под ръководството на майстори на класическата музика, съобщи БТА. В продължение..

публикувано на 08.08.24 в 07:55

Светлинен спектакъл обогатява програмата на тридневния музикален фестивал на Бузлуджа

Въздействащ светлинен спектакъл ще обогати изживяването по време на Open Buzludza Festival 2024. От 8 до 11 август пред  паметника, на поляната пред хижа "Бузлуджа" и в гората ще има богата музикална програма с обичани наши и чужди изпълнители...

публикувано на 08.08.24 в 06:55