Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детските хорове на БНР и Радио Румъния в съвместен концерт в Букурещ

Двата състава излизат на една сцена за първи път

6
Снимка: Ани Петрова - БНР

В последния ден на февруари в концертната зала на Радио Румъния в Букурещ детските радиохорове на двете партньорски медии ще изнесат за първи път съвместен концерт. Концертът е израз на сътрудничеството между Радио Румъния и Българското национално радио, споразумението за което беше подписано в София през 2023 г. от генералните директори Разван Динка и Милен Митев. 

"Програмата на този концерт е грандиозна, защото както нашият хор, така и българският хор могат лесно да интерпретират произведения с повишена трудност, добавяйки сценографски елементи, увеличаващи емоцията, предавана на публиката" - казват домакините на събитието в лицето на диригента на Детския хор на Радио Румъния Разван Радос.


Публиката ще се наслади на изключително разнообразен репертоар, като хорът от София под ръководството на диригента Венеция Караманова и пианистката Сиана Атанасова ще изпълни произведения от български композитори и творби на Франц Шуберт, Хидео Кобаяши, Астор Пиацола. В специален аранжимент ще прозвучи и „Бохемска рапсодия“ на Фреди Меркюри.


Детският хор на Радио Румъния е подготвил за концерта произведения от Пабло Казалс, Фроде Фйелхайм, Карл Дженкинс, Серж Фолие, Джон Рътър, Маркос Лейте, Хавиер Бусто, Сабин Пауца, Дан Бучиу и Антон Земан.

Концертът е на 29 февруари от 19:00 часа в концертната зала на Радио Румъния в Букурещ.


Снимки: БНР-Ани Петрова / Радио Румъния-Кристиан Баркан

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Мария Бакалова (в средата) и Кейт Бланшет (втората отляво) са сред новите членове на Европейската филмова академия

17 българи попълниха състава на Европейската филмова академия

Европейската филмова академия (ЕФА) прие като членове нови 709 кино професионалисти. Сред тях са актьорите Мария Бакалова и Бойко Кръстанов и още 15 български кинодейци. Членството им в ЕФА означава, че те имат правото да гласуват за Европейските..

публикувано на 10.05.24 в 14:29
Татяна Лолова

Берлинска среща в памет на голямата Татяна Лолова

Тази вечер от 19.00 ч. в Българския културен институт в Берлин ще бъде показан филмът "Последният спектакъл" и и ще бъде представена книгата "Татяна Лолова от А до Я". Събитието е в рамките на Национална програма "Татяна Лолова на 90 години"...

публикувано на 08.05.24 в 07:10
Снимка: НБУ „Св. св. Кирил и Методий“- Атина

Международен форум "Пътят на светлината" в Атина акцентира на приноса на съпокровителите на Европа Св.св. Кирил и Методий

На 11 май – денят, в който православната църква почита Светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина ще се проведе Международен научен форум "Пътят на светлината“. Събитието е посветено на делото на светите братя и техните ученици и ролята на..

публикувано на 07.05.24 в 12:35