Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище София въвежда самостоятелно сканиране на бордни карти

Снимка: Летище София

Терминал 2 на Летище София въведе електронни гишета за автоматична проверка на бордните карти на пътниците. Официалното им откриване е на 6 март, съобщиха от пресцентъра на аерогарата.

Новата придобивка значително ще намали времето за изчакване на опашка, тъй като пътниците ще могат да извършат самостоятелно проверката на своите бордни карти. Електронните гишета на летище София са първите такива, внедрени на българско летище.

При коректна бордна карта вратите на гишето се отварят сами и пътниците се придвижват към следващото ниво на проверка. Бордните карти могат да бъдат както хартиени, така и електронни.

Служители на летището ще продължат да подпомагат пътниците и да съдействат в случай на проблем с преминаването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01

Според израелския посланик "Хизбула" и хутите държат 4-ма български заложници

"Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с терора", заяви посланикът..

публикувано на 23.07.24 в 08:57