Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валежите спират, температурите – пролетни

Снимка: БТА

В петък, 22 март, минималните температури в България ще са между 2 и 3°, в София 0°. На места в сутрешните часове ще има условия за слани. През деня ще има разкъсана облачност по-значителна на изток. Максималните температури ще са между 11  и 16°, в столицата 12°.

По Черноморието ще е облачно, след обяд облаците ще се разпръскват. Температурите на въздуха ще са 9-11°. Морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще има променлива облачност, но без валежи, с до силен североизточен вятър. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 5°, на 2000 м до минус 1°.

В събота ще е слънчево. Над Югозападна България ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините е възможно да превали слабо.

В Европа на 22 март се очакват по-сериозни валежи от дъжд и сняг в Шотландия, Скандинавския п-ов и Финландия. В Бенелюкс и Северна Германия се очакват значителни дъждове. Над останалата част от континента ще има променлива облачност. Повече слънчеви часове ще има във Франция, на Пиренейския п-в, Северна Италия и Алпите.

На Балканите ще е облачно над западните и южните райони. На места ще има валежи от дъжд, повече по количество в Южна Гърция.  

В Лондон и Букурещ се очакват максимални 12-13°, в Берлин 16°, Атина 17°, Париж 18°, в Рим и Белград 19 °. В Москва  - максимум 4°, а в Истанбул 10°. Най-топлата европейска столица ще е Мадрид с 27°.

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 12°, а в Монреал минус 3°. В Чикаго и  Ню Йорк ще е 7°. В Лос Анджелис се очакват 21°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 24 и 28°. В Буенос Айрес 20°, в Рио де Жанейро 30°, Дубай 29°, а в Йерусалим 13°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37