Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК има готовност да проведе избори "две в едно"

Снимка: БТА

Ако изборите за ЕП и НС са на различни дати е необходимо да има поне две или три седмици между двата вота, за да може изборният процес да се организира спокойно и да не се създава напрежение, което би било трудно за изпълнение по ред причини. На среща при президента Румен Радев председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова посочи, че ЦИК ще се справи с избори "две в едно", което е най-удачното от технологична и икономическа гледна точка.

Обществената поръчка за ЕП е започнала на 15 март и няма законова възможност да се измени за "две в едно“. Освен товае необходимо технологично време между 25 и 30 дни, за да се проведе законосъобразно процедурата. Затова ще бъде направена нова обществена поръчка.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05