Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската общност в Ню Йорк посреща писателя Тодор Костадинов

Снимка: Генерално консулство в Ню Йорк

Тази вечер, от 18:30 ч.местно време, българската общност в Ню Йорк ще има възможност да се срещне с писателя Тодор Костадинов, автор на книгите "Анти-некролози. Разкази против забравата" и "Трите начина на Мариана. Пловдивски разкази". 

"Авторът е напуснал родния Пловдив на младини, обиколил е целия свят и най-после е разбрал, че няма такъв град. Пловдив, който никога не може да бъде напуснат. Защото той е винаги в теб!", отбелязват издателите от "Сиела". 

Домакин на срещата, която ще се проведе в Генералното консулство на България, е генералният консул на страната ни Ангел Ангелов. Събитието се организира от Лигата на българските писатели в САЩ и по света.

Вижте също:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / malkata.bulgaria.ms

"Нишка от корен" събира любителите на българския фолклор в Мюнстер

Четвърти традиционен български събор "Нишка от корен" ще се проведе на 18 и 19 май в Мюнстер, Германия. От местното Българско културно сдружение "Малката България" поясняват във Фейсбук, че съборът е мястото, "което възкресява с неподозирана сила..

публикувано на 18.05.24 в 07:05

"Българска памет" работи с децата в историческите диаспори

Над 7000 деца от българската историческа диаспора в Украйна, Молдова, Сърбия, Северна Македония и Албания се превърнаха в своеобразни посланици на европейската идея в своите държави след семинарите на Фондация "Българска памет“. Това каза председателят на..

публикувано на 17.05.24 в 09:59

Наши дарители оборудваха компютърни зали в две албански училища с етнически българи 

Обединената гимназия в с. Шищавец и Средното училище в с. Борье, община Кукъс в Албания,  в които се обучават етнически българи, се сдобиха с два компютърни кабинета благодарение на дарение, направено от Сдружение "Захари Стоянов". Учениците получиха..

публикувано на 16.05.24 в 17:05